TERVEISIÄ LUOKASTA 2026

2016/01/31

EXTRA ENGLISH


VALINNAISAINE-ESITTELY
 
 
EXTRA ENGLISH -VALINNAISAINEVIDEO
 
 


8. LUOKKA: MUSIC, MUSIC, MUSIC…



Kurssin aikana tutustutaan englanninkielisen musiikkimaailman klassikoihin ja legendoihin musiikkiaiheisten ryhmätöiden, elokuvien, videoleikkeiden ja opettajan power point –esitysten avulla. Nykyhetken musiikki-ilmiöihin paneudutaan tutkimalla amerikkalaisia ja brittiläisiä musiikkilehtiä sekä katselemalla ja analysoimalla näytteitä You Tubesta. Oppilas tekee lopputyönään musiikkiaiheisen blogin tai nettisivun itse valitsemastaan musiikkiaiheesta (bändi, laulaja, sävelmä, säveltäjä, instrumentti). Vanhoja oppilastöitä voi käydä katsomassa osoitteessa: http://maaritrainio.nettisivu.org/oppilastyot/ .


Kurssin aikana laajennetaan myös englannin sanavarastoa (Dictionary Game - ja Lexico - sanakirjapelit), opetellaan hyödyntämään Internetissä olevia ilmaisia sanakirjaohjelmia englannin opinnoissa ja vahvistetaan oppilaan rohkeutta ilmaista itseään sekä suullisesti että kirjallisesti englannin kielellä. Erityinen paino laitetaan monipuoliselle suullisen kielitaidon harjoittelulle.


Kurssilla ei ole varsinaisesti käytössä oppikirjaa, vaan kurssimateriaalit löytyvät kaikki sähköisessä muodossa opettajan Internet-sivustoilta osoitteessa http://musicwebsite.wikispaces.com/ . Kurssi on hyvin pitkälti tietokoneavusteinen ja myös iPadia sovelluksineen käytetään myös sekä oppimisen välineenä että tuotosten tekemiseen - tosin aikaisempi kokemus eri ohjelmistojen ja sovellusten käytöstä ei ole ollenkaan välttämätön.



9. LUOKKA: BOOKS’N’FILMS…


Kurssin aikana tutustutaan englantilaiseen kirjallisuutteen ja sitä kautta yritetään tuoda esille asiat englantilaisesta historiasta, kulttuurista ja yhteiskunnasta, jotka tavallisesta jäisi opettamatta.


Luetaan (helpotetut) versiota englantilaisen kirjallisuuden kirjoista (valitaan neljä tai viisi kirjaa seuraavista: Charles Dickens – ”Great Expectations”, Bram Stoker – ”Dracula”, Jane Austen – ”Pride & Prejudice”, Agatha Christie – ”The Body in the Library”, Oscar Wilde – ”The Picture of Dorian Gray”, Daniel DeFoe – ”Robinson Crusoe”). Katsomme ja vertailemme elokuvia / tv-sarjoja samoista kirjoista ja keskustellaan tekstien merkityksistä silloin ja nyt (omien ajatuksien esille tuominen on erityisen tärkeää).


Kurssilla ei ole varsinaisesti käytössä oppikirjaa (muuta kun mainitut tekstit), ja arviointi perustuu mm. kirjallisiin kokeisiin, esitelmiin, julisteisiin jne.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti