TERVEISIÄ LUOKASTA 2026

2016/01/29

ACT GLOBALLY

VALINNAISAINE-ESITTELY


ACT GLOBALLY -VALINNAISAINEVIDEO



Ota riski – rakastu kieliin!
Maaritin matkassa maailmalle!
Turistin perusselviytymispaketti!


Elämme kansainvälisessä maailmassa, jossa eri kulttuurien välinen ymmärrys ja vuorovaikutus korostuu. Act Globallyvalinnaisaine avaa Sinulle ikkunan tähän kansainväliseen maailmaan. Se tarjoaa mahdollisuuden opiskella kahdeksan eri kielen turistialkeetpääkielinä englanti, ruotsi, venäjä ja italia mutta myös hieman saksaa, ranskaa, espanjaa ja japania - sekä tutustua näihin maihin, niiden tunnetuimpiin matkakohteisiin ja monivivahteiseen kulttuuriantiin. Saamme toki myös kosketuspintaa muihin kieliin ja kulttuureihin erikielisten vierailijoiden ja koulumme maahanmuuttajaoppilaiden vierailutuokioiden kautta.


Kurssin aikana oppilas seikkailee turistina ympäri maailmaa opiskelemalla ko. kielistä turistille tarpeellisen alkeiskielitaidon:

- kohteliaat tervehdykset

- matkalipun ostaminen

- lentokentällä selviytyminen

- hotellissa asiakkaana

- nähtävyyksiä ihailemassa

- ostoksilla maailmalla

- tien kysyminen: eksyvä löytää…

- herkkuhetkiä ruokapöydässä.


Maailman kulttuurien kehtoon suuntautuvalla nojatuolimatkalla oppilas tuottaa oman monikielisen ”matkaoppaansa”, joka koostuu seuraavista asioista:

- oppitunneilla jaettu turistikielimateriaali

- omat tuotokset: eri kielillä kirjoitetut pienet turistin kielenkäyttötilanteet

- kuvagalleriat ja tietoiskut  tunnetuista matkakohteista ja eri maista kirjoitetaan pääasiassa 

  englanniksi.


Act Globallyvalinnaisaineella pyritään edistämään myönteistä suhtautumista ja virittää elinikäistä harrastuneisuutta sekä opiskeluintoa eri kieliä kohtaan.  Lisäksi oppitunneilla kartutetaan oppilaan mediataitoja, opetellaan mediakriittisyyttä ja panostetaan monipuoliseen TVT-osaamiseen. Kurssi on hyvin pitkälti tietokoneavusteinen ja myös iPadia sovelluksineen käytetään sekä oppimisen välineenä että tuotosten tekemiseen - tosin aikaisempi kokemus eri ohjelmistojen ja sovellusten käytöstä ei ole ollenkaan välttämätön.


Act Globally –valinnaisaineen  pääasiallinen opetuskieli on englanti. Suurin osa kurssilla käytetyistä tietokoneohjelmista ja iPad-sovelluksista toimii englanniksi. Lisäksi oppilas tuottaa pääasiassa englanniksi kuvagalleriat ja tietoiskut tunnetuista matkakohteista ja eri maista.  Myös vierailijoiden yleisesti käyttämä esityskieli on englanti.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti