TERVEISIÄ LUOKASTA 2026

2016/02/01

VENÄJÄ

VALINNAISAINE-ESITTELY

VENÄJÄN VALINNAISAINEVIDEO
Tule mukaan seikkailuun venäjän kielen pariin!


Haluatko oppia jotain uutta ja erilaista? Ala opiskella venäjää! Venäjän - uuden ja erilaisen kielen - osaaminen ja opiskelu on hauskaa, mukavaa, mielenkiintoista ja elämyksiä tarjoavaa. Ja kaiken lisäksi, onhan kiva oppia jotakin sellaista, mitä kaikki eivät osaa...


Venäjä on yksi maailman mielenkiintoisimmista matkailukohteista. Moskova, Pietari, Sotši, Siperia, … Historiaa, taidetta, musiikkia, teatteria sekä jääkiekkoa ja KHL-liigaa... Venäjän kieli on kirjallisuuden ja taiteen kieli, mutta myös kansainvälisen kaupan kieli. Suomalaisille juuri venäjän kielen taito on tulevaisuudessa entistä tärkeämpi kehittyvien naapuruus- ja kauppasuhteiden sekä lisääntyvän matkailun vuoksi. Koska vain harvat suomalaiset osaavat venäjää, venäjän taito on valttikortti työmarkkinoilla.


Venäjän kielen opinnot avaavat ikkunan venäjän kielen ja venäläisen kulttuurin maailmaan. Oppilaita rohkaistaan puhumaan. Oppitunneilla harjoitellaan viestimään venäläiseen kulttuuriin liittyvissä tilanteissa sille luontevalla tavalla. Opinnoissa pyritään järjestämään aitoja kohtaamisia ja kulttuuriretkiä venäläisen kulttuurin ja sen edustajien kanssa. Saadaan tietoa venäläiseen kulttuuriin liittyvistä ilmiöistä ja avainkäsitteistä sekä taustoista. Erilaiset kirjaimet ovat mielenkiintoinen lisä venäjän opiskelussa: opintojen alussa maiskutellaan kaikessa rauhassa venäläisiä, kyrillisiä kirjaimia ja opetellaan ääntämistä. Peruskouluopintojen aikana harjoitellaan ymmärtämään arkielämää käsitteleviä tekstejä ja puhetta, kommunikoimaan kaikkein tavallisimmissa arkipäivän puhetilanteissa sekä tuottamaan lyhyitä suullisia ja kirjallisia viestejä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti