TERVEISIÄ LUOKASTA 2026

2015/04/13

iPad VENÄJÄN TUNNEILLA

 

LINKKIVINKKI

Vinkin tarjoaa:
Maarit Rainio / OPH - Hyvät Käytännöt
 
 

iPADIT JA PELIT VENÄJÄN OPETUKSESSA

Alla oleva artikkeli löytyy laajemmassa muodossa Opetushallituksen Hyvien käytäntöjen -arkistosta: https://hyvatkaytannot.oph.fi/kaytanto/1794/?q=bfe535844e38f75ef17867c3856a39cd
 





Tarkoituksenmukainen ja monipuolinen iPadien käyttö kielten opetuksessa lisää oppilaiden mahdollisuuksia kehittää työskentelyään ja verkostoitua. Valmiudet tiedon omatoimiseen, vuorovaikutteiseen ja kriittiseen hankintaan, käsittelyyn ja luovaan tuottamiseen karttuvat.

Työtapojen valinnassa kannattaa ottaa huomioon oppimispelien ja ylipäätään pelillisyyden tarjoamat mahdollisuudet kielten opiskeluun. Ne tarjoavat oppijalle perinteisiin koulutehtäviin verrattuna mielenkiintoisempia ja motivoivampia oppimisen haasteita viihteellisessä muodossa. Pelit parhaimmillaan sitouttavat oppijan opittavan sisällön äärelle. Omassa tahdissa eteneminen ja pelistä välittömän palautteen saaminen edesauttavat oppimista. Pelatessa, haasteiden ollessa sopivalla tasolla taitoihin nähden, oppimispelitkin saavat aikaan flow-kokemuksen, jolloin ajan ja paikan taju katoavat. Hienoa, jos venäjän oppimiseen pääsee humahtamaan.

Useat iPadilla käytettävät sovellukset sopivat sekä venäjän että muidenkin kielten opiskeluun yleisesti. Venäjän opiskeluun on lisäksi olemassa omia sovelluksiansa. Erityisesti olemme käyttäneet venäjän tunneilla seuraavia iPadin toimintoja tai appseja (tässä blogissa voi tarkemmin tutustua näillä ohjelmilla tehtyihin oppilastöihin):
1. Näppäimistön muunneltavuus
2. iPadin oma videotoiminto ja YouTube
3. iMovie
4. Venäjän apps 
5. Audio Memos
6. Key Note
7. Book Creator
8. Pages
9. Dragon Dictation
10. tiedon etsintä
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti