TERVEISIÄ LUOKASTA 2026

2015/05/22

VIIPURI

KULTTUURIRETKELLÄ


Matkalla maailmalle:
Vaisaaren 9. luokan venäjänlukijat ja Maarit Rainio
Leirikoulu 20.5.-22.5.2015


VIIPURI - Выборг

22.5.2015



Viipuri on lähellä ja mitä mainioin kaupunkilomakohde. Viipuri on täynnä mielenkiintoista nähtävää, edullista shoppailtavaa, herkullista ruokaa ja suomalaista historiaa. Viipurin kaupunki perustettiin vuonna 1293 ja nimi Viborg tarkoitti alkujaan ”pyhää linnaa”.


1200-luvun lopulta peräisin oleva Viipurin linna on ainoa Venäjällä sijaitseva keskiaikainen linna ja Viipurin keskeisin nähtävyys. Se sijaitsee pienellä kalliosaarella aivan kaupungin edustalla. Linnan rakentaminen aloitettiin vuonna 1293 ruotsalaisten Karjalaan tekemän kolmannen ristiretken aikana, ja siitä on tullut monella tapaa historiallinen muistomerkki. Vuosisatojen ajan se turvasi Ruotsin itärajaa, sen jälkeen Venäjän länsirajaa ja sittemmin pääkaupunkia Pietaria. Autonomiseen Suomeen liitettynä sen sotilaallinen merkitys oli enää vähäinen, ja se toimi yleisesti Viipurin kaupungin symbolina. Tänä päivänä Viipurin linna on suosittu matkailunähtävyys.


Yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä Viipurissa on Pyöreä Torni, joka sijaitsee Kauppatorilla. Hyvin tunnettu ruotsalainen insinööri Hans Bergen suunnitteli vuosina 1547 ja 1550 rakennetun tornin ja sen seinien paksuus on paikoittain jopa neljä metriä. Torni on aiottu vuosien saatossa tuhota kaksikin kertaa, mutta kaupungin asukkaat ovat suojelleet sitä. Vuonna 1923 Pyöreästä tornista tuli historiallinen ravintola, joka toimii tänäkin päivänä.



TALOJA BUSSIMATKALTA KINGISEPPISTÄ VIIPURIIN


TALOJA BUSSIMATKALTA KINGISEPPISTÄ VIIPURIIN


PUTININ RAKENNUTTAMAA TIETÄ PITKIN KOHTI VIIPURIA


MELKEIN VIIPURISSA...


VIIPURIN LINNA


PYÖREÄ TORNI



HYVÄSTI VIIPURI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti