TERVEISIÄ LUOKASTA 2026

2016/09/15

AMARETTI


ITALIALAINEN AMARETTI -PARTY

ACT GLOBALLY
15.9.2016

 

Italialaisten amarettikeksien äärellä tuntee olevansa suorastaan alkemisti. Valkuaisista, tomusokerista ja mantelijauhoista  sukeutuu vastustamaton taikina. Äkkiseltään katsottuna nämä voivat näyttää tavallisilta taikinakokkareilta. Mutta älkää vielä tuomitko. Kun haukkaatte ensimmäisen palasen, saatte kokea taianomaisen makuyhdistelmän. Ja kaiken kukkuraksi nämä keksit ovat myös gluteenittomia, sillä niissä ei ole rahtustakaan vehnäjauhoja, ainoastaan mantelijauhoja.



 Tässä myös amarettien kaunis tarina. Vuosisatojen takainen legenda kertoo milanolaisen piispan tehneen ylätysvierailun Saronnon kaupunkiin, Lombardiaan. Vastassa ollut nuoripari kunnioitti kirkonmiehen visiittiä tarjoamalla hänelle perinteisiä mantelipikkuleipiä. Makumaailma sai piispan niin haltioitumaan, että hän siunasi parin onnelliseen ja pitkään avioliittoon.



Tarinan kauneus on siinä, miten suuria asioita pikkuleivillä voikaan saada aikaan. Olen toki aina ollut herkkudiplomatian asialla. Pienet mielipahat ja väärinkäsityksen häviävät kuin pullanmuru tuuleen, kun vastapuolen yllättää rakkaudella leivotulla herkkupalalla. Kertakaikkisen aseistariisuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti