TERVEISIÄ LUOKASTA 2026

2015/09/28

EXTRA SVENSKA

LINKKIVINKKI



EXTRA SVENSKA

http://www.123kotisivu.fi/extrasvenska/


Extra svenska -sivustoilla voi tutustua lisäruotsin opiskeluun Vaisaaren koulussa.  Tutustu meihin osoitteessa: http://www.123kotisivu.fi/extrasvenska/ 



EXTRA SVENSKA -valinnaisainevideo


Nykyaikainen työelämä edellyttää työntekijöiltään kokonaisvaltaisia ruotsin kielen kommunikointitaitoja, sujuvaa ruotsin suullista kielitaitoa, käytännön puhetilanteiden hallintaa sekä pohjoismaiseen kulttuuriperintöön perehtymistä. Yritysten kansainvälistyminen näkyy tällä hetkellä sekä ruotsin että myös kaikkien kielten tarpeen lisääntymisenä.

Extra svenska -valinnaisaine antaa oppilaalle valmiuksia toimia tulevaisuudessa menestyksekkäästi ruotsinkielisissä kielenkäyttötilanteissa. Kurssilla pyritään kaikin tavoin profiloitumaan oppilaan viestintätarpeisiin sekä ottamaan huomioon kielen ja kulttuurin läheisen yhteyden. Extra svenska –valinnaisaineen tavoitteena on ennen kaikkea kehittää oppilaan suullista kielitaitoa ja rohkaista oppilasta aktiivisesti käyttämään ja syventämään ruotsin kielen suullisia valmiuksia erilaisissa viestintätilanteissa. Oppitunneilla käsitellään jokapäiväiseen elämänmenoon liittyviä sanoja, fraaseja ja teemoja (esim. pankissa ja postissa asiointi, ravintolassa käynti, ostoksilla, tien neuvominen…). Lisäksi kerrataan, vahvistetaan ja täydennetään ruotsin kielen perustietoja ja –taitoja.

Extra svenska –valinnaisaineessa perehdytään myös pohjoismaiseen kulttuuriin. Eri Pohjoismaihin suuntautuvilla nojatuolimatkoilla oppilas tuottaa oman kulttuuriportfolionsa, joka koostuu omista tuotoksista (ruotsiksi kirjoitetut pienet arkipäivän kielen-käyttötilanteet), kuvagallerioista ja tietoiskuista eri Pohjoismaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti